Sızıntı: Steam Dahili Çıkış Tarihleri ​​Sızdı, Anlaşılan Uncharted PC Çıkışları 15 Temmuz 2022


Steam'in dahili çıkış tarihleri, görünüşe göre Steam API'si aracılığıyla sızdırıldı ve bu, en çok beklenen oyunlardan bazılarının 2022'de ne zaman piyasaya çıkmasını bekleyebileceğimize dair bir fikir veriyor.

Önümüzdeki aylarda ve yıllarda çıkacak sayısız ilginç oyun var, ancak hepsinin çıkış tarihi yok. Ama o zaman bile, her zaman bir belirsizlik vardır. Ticari marka anlaşmazlıkları, ek geliştirme süresi ihtiyacı veya hiçbir resmi açıklama yapılmaması nedeniyle oyunlar ertelenebilir. Şimdi, Steam API'si bir bilgi selini serbest bıraktı gibi görünüyor: Steam'in platformdaki hemen hemen her oyun için dahili yayın tarihleri ​​​​halka açık hale getirildi.

Discord'daki SteamDB kullanıcıları, Steam API veritabanında ilginç bir yeni giriş fark ettiler: "Store API Yayın Tarihi". Bu girdi, geliştiricilerin oyunları için belirlediği gizli çıkış tarihini gösterir.

İşte en dikkate değer oyunlardan bazıları ve ilgili yerel çıkış tarihleri. Feragatname: Bu tarihler, aşağıda belirteceğim nedenlerden dolayı, oyunun belirtilen zamanda gerçekten çıkacağının garantisi değildir.

  • Dwarf Fortress Çıkış Tarihi 30 Eylül 2022
  • Dune: Spice Wars Çıkış Tarihi 26 Nisan 2022
  • Frostpunk 2 Çıkış Tarihi 2 Ocak 2024
  • My Time at Sandrock  Çıkış Tarihi 30 Aralık 2022
  • Nobody - The Turnaround Çıkış Tarihi 1 Kasım 2022
  • Party Animals Çıkış Tarihi 30 Aralık 2022
  • Uncharted: Legacy of Thieves Koleksiyonu Çıkış Tarihi15 Temmuz 2022
  • Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 Çıkış Tarihi29 Aralık 2023
  • Warhammer 40.000: Darktide Çıkış Tarihi 30 Aralık 2022
  • Hollow Knight: Silksong Çıkış Tarihi 28 Şubat 2028
  • Kerbal Space Program 2 Çıkış Tarihi 31 Aralık 2021

Perde arkasında Steam, geliştiricilerden gizli bir çıkış tarihi belirlemelerini istiyor. Geliştiricilerin, Steam Mağazası sayfasında göreceğiniz çıkış tarihi alanı için özel bir dize belirlemesine olanak tanıyan Steam Ortağı belgelerinde gösterildiği gibi, herkese açık olması gerekmez. Örneğin Dwarf Fortress, Steam Mağazası sayfasında belirli bir tarih yerine çıkış tarihi olarak "zaman özneldir" ifadesini gösterir.

Peki bu tarihler doğru mu? Söylemesi zor. Bazı durumlarda, yıl sonu çıkış tarihi (örneğin My Time at Sandrock veya Warhammer 40,000: Darktide'da olduğu gibi) neredeyse kesinlikle keyfidir. (Steam'in, Steam Mağazasında bir sayfa yayınlamadan önce geliştiricilerin dahili bir çıkış tarihi belirlemesini gerektirdiğini unutmayın). Bu, Steam'de dahili çıkış tarihi 28 Şubat 2028 olan Hollow Knight: Silksong gibi daha saçma bazı durumlarda veya çıkış tarihi olan Kerbal Space Program 2 örneğinde daha belirgindir. Genel olarak, Intercept Games geliştiricileri, özellikle bu sadece bir formalite olduğundan, bu tür "önemsiz şeyleri" umursamıyorlar.

Bununla birlikte, Uncharted: Legacy of Thieves Collection (15 Temmuz 2022) ve Dune: Spice Wars (26 Nisan 2022) gibi diğer oyunların gerçeğe biraz daha yakın olabilecek çıkış tarihleri ​​vardır.

Valve'in, geliştirici tarafından belirlenen tarihten itibaren 10 gün içinde olduğunda geliştiricinin çıkış tarihini otomatik olarak değiştirmesine izin vermemesi çok önemlidir. Aksi takdirde, geliştirici bu tarihi istediği zaman değiştirebilir. Esasen bu, 10 günden fazla kalan tarihlerin hiçbirinin garanti edilmediği anlamına gelir.

Sonuç olarak, Steam'in dahili çıkış tarihlerinin bu sızıntısı, geliştiricilerin oyunlarının ne zaman çıkabileceğini düşündükleri konusunda bize kabaca bir fikir veriyor. Bununla birlikte, hangi çıkış tarihlerinin gerçek ve hangilerinin geçici olduğunu bulmak, en azından geliştirici resmi bir açıklama yapana kadar çözülemeyecek bir gizemdir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Garde! Türkçe Yama ve Kurulumu

Lies Of P Türkçe Yama ve Kurulumu

The Ascent Türkçe Yama